Česta pitanja

Porudžbine

Kako naručiti proizvod?

U internet prodavnici odabirate proizvod, boju i veličinu pa ga klikom na dugme dodajete u svoju korpu. Klikom na korpu ili ikonu vašeg profila u internet prodavnici, bićete preusmjereni na stranicu sa pregledom porudžbine. Tamo možete promeniti količinu, izbrisati proizvod ili ako želite možete dodati novi vraćanjem na željenu rubriku. Kada završite sa odabirom proizvoda, prilikom pregleda korpe pritisnite dugme za sledeći korak i odaberite način dostave i plaćanja i ispunite sva obavezna polja. Nakon unosa svih podataka, kliknite na dugme da biste potvrdili porudžbinu. Za nekoliko minuta primićete e-poštu sa pregledom porudžbine na e-adresu koju ste naveli prilikom prijave.

Moram li se registrovati za kupovinu u internet prodavnici?

Nije potrebno registrovati se za kupovinu u internet prodavnici. Možete kupovati i kao neprijavljeni korisnik, ali ćete morati uneti neke obavezne podatke za slanje i potvrdu porudžbine.
I pored ove opcije preporučujemo vam da se registrujete za kupovinu. Time ćete kreirati svoj profil gde će vam biti dostupna istorija vaših porudžbina, popis željenih proizvoda koje možete kupiti u budućnosti, možete se prijaviti za informacije o aktivnostima u internet prodavnici itd.

Mogu li pratiti isporuku paketa?

Da. Kada potvrdite i pošaljete porudžbinu, dobićete e-mail poruku sa potvrdom i brojem porudžbine. O statusu isporuke možete se informisati putem live čet opcije na sajtu, elektronskom poštom na info@commodo.me ili pozivom na broj 067/649-941.

Kako otkazati porudžbinu?

Ako ste potvrdili porudžbinu i već ste dobili potvrdu putem e-pošte, porudžbina se može otkazati tako što ćete nas kontaktirate na info@commodo.me ili telefonom na 067/649-941, pa ćemo zatim izvršiti postupak otkazivanja porudžbine.

Kako mogu promijeniti svoju porudžbinu?

Ako ste potvrdili porudžbinu i već ste dobili potvrdu putem e-pošte, porudžbinu više nije moguće promijeniti. Ako smatrate da je došlo do greške, predomislili ste se ili želite zamijeniti, ukloniti ili dodati proizvod u porudžbini, kontaktirajte nas na info@commodo.me ili telefonom na 067/649-941 i zatim ćemo pokrenuti postupak promijene u porudžbini.

Mogu li promijeniti adresu za dostavu nakon što sam već poslao porudžbinu?

Ako ste već primili poruku potvrde e-poštom, više ne možete promijeniti adresu za dostavu. To možemo mi učiniti za vas ali samo ako nas obavijestite o ovoj promjeni pravovremeno, odnosno isti dan kada ste primili poruku potvrde. U tom slučaju, molimo da nas kontaktirate na info@commodo.me ili telefonom na 067/649-941.

Kako mogu znati da li je porudžbina potvrđena?

Nakon što potvrdite porudžbinu, proverite svoju e-poštu koju ste naveli prilikom naručivanja proizvoda jer ćete na navedenu adresu primiti poruku potvrde. Ako poruku ne primite, preporučujemo da proverite odjeljak “Neželjena pošta”. Zbog različitih postavki mreže ili računara tamo se može nalaziti potvrda vaše porudžbine. Ako u tom odeljku ne možete pronaći poruku potvrde, kontaktirajte nas putem e-maila na info@commodo.me ili telefonom na 067/649-941.

Ukoliko ste se registrovali za kupovinu u internet prodavnici, možete jednostavno pregledati svoje porudžbine na profilu koji ste kreirali.

Šta to znači ako proizvod nije na zalihama?

To znači da je proizvod trenutno nedostupan. Ako se proizvod ne može isporučiti, proizvod će se povući iz ponude online prodavnice. Ako ste zainteresovani za kupovinu proizvoda koji nije na zalihama, kontaktirajte nas i proverićemo za vas mogućnosti isporuke ili vam možemo preporučiti sličan proizvod koji bi vam možda mogao odgovarati.

Mogu li naručiti proizvode putem kompanije ili kao kompanija?

Da, jednostavno možete naručiti proizvode putem kompanije ili kao kompanija (pravna osoba). U postupku porudžbine obavezno upišite podatke o kompaniji u polje podaci, i u sledećem koraku odaberite način plaćanja. U slučaju kupovine u ime kompanije, dužni ste kao ovlašćena osoba koja može kupovati u ime kompanije uneti ispravne podatke kao garancija za njihovu tačnost.

Dostava

Koji je način dostave?

Kada naručujete proizvod u internet prodavnici, možete odabrati jedan od sledećih načina isporuke:
a) dostava na adresu koju ste naveli prilikom slanja porudžbine

Koji su troškovi dostave?

Dostava preko Commodo.me shopa-a je besplatna za teritoriju Podgorice, a za ostale gradove je fiksno €5.

Koji je prosječan rok za dostavu?

Rok dostave za robu kupljenu u internet prodavnici je dva do pet radnih dana. Zbog povećane količine porudžbine tokom sezonskih sniženja vremenski period isporuke može se produžiti do sedam radnih dana. Rok počinje kada porudžbinu potvrdi internet prodavnica ili prvog radnog dana nakon podnošenja naloga.

Što morate znati o dostavi na kućnu (odabranu) adresu?

Na primjer, ako naručujete dostavu proizvoda na kućnu adresu a:

 • porudžbinu ste već platili, ali u trenutku dostave niste kod kuće, prevoznik je dužan da obavijesti Pošiljaoca o nemogućnosti uručenja pošiljke, u kom slučaju je Pošiljalac dužan da Prevozniku izda dodatna uputstva. U slučaju nemogućnosti uručenja u smislu iz prethodnog stava i nakon dodatnog uputstva od strane Pošiljaoca, Prevoznik je dužan da pošiljku vrati Pošiljaocu, nakon čega će Pošiljalac kontaktirati Primaoca o ponovnom uručenju pošiljke ili će Primaocu refundirati novac ukoliko se tako dogovore.
 • Ako u trenutku dostave niste kod kuće, prevoznik je dužan da obavesti Pošiljaoca o nemogućnosti uručenja pošiljke, u kom slučaju je Pošiljalac dužan da Prevozniku izda dodatna uputstva.

Povraćaj robe i reklamacija

Mogu li se vratiti proizvodi kupljeni u COMMODO.ME WEBSHOP-u?

Proizvod/e možete vratiti u roku od 14 dana od primanja porudžbine, bez potrebe za obrazloženjem. Proizvod/i moraju biti vraćeni neoštećeni, nekorišćeni i u originalnoj ambalaži.

Proizvod/i se mogu vratiti:

 • poštom na adresu (troškovi poštarine padaju na teret kupca):
  COMMODO MNE Crna Gora d.o.o.
  COMMODO.ME SHOP
  NIKOLE TESLE BR. 63, 81000 Podgorica

U slučaju povraćaja proizvoda na adresu WEBSHOP-a, priložite propisno popunjenu i potpisanu Izjavu o odustajanju, koju možete odštampati OVDJE.

Kupac može predati i sopstvenu izjavu o raskidu iz koje izričito proizlazi da raskida ugovor, uz navođenje broja porudžbine.

Podrazumijeva se da je kupac pravovremeno vratio robu ako je poslata prije isteka roka od 14 dana. Kao datum slanja važi datum kada je pošta datirana od strane pružaoca poštanskih usluga.

Povraćaj sredstava vrši se u roku 14 dana od dana prijema obavještenja o raskidu ugovora pod uslovom vraćanja proizvoda. Pružalac usluga zadržava pravo na zadržavanje povrata primljene uplate do trenutka preuzimanja vraćenih proizvoda ili dok kupac ne priloži dokaz da je proizvode poslao natrag pružaocu usluge.

Ako proizvod vraćate na osnovu prava na garanciju ili zbog materijalnog nedostatka, pozivamo vas da pročitate Uslove i odredbe u odjeljku Reklamacija.


Povraćaj sredstava


U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, COMMODO MNE, COMMODO.ME SHOP je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtjev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

REKLAMACIJA

Ako ste, na primer, kupljeni proizvod upotrijebili i niste zadovoljni njegovim svojstvima ili mislite da proizvod nije ono što vam treba, možete ga poslati poštom sa sve potrebnom dokumentacijom na adresu Internet prodavnice:

 • COMMODO MNE Crna Gora d.o.o.
  COMMODO.ME SHOP
  Cetinjski put bb, 81000 Podgorica


Dvije opcije za traženje prava garancije:

 • Prava garancije
  Odnose se na proizvode koji imaju svojstva mehanizma za koje ste utvrdili da ne funkcionišu besprekorno. U trenutku kupovine, pored računa dobili ste garantni list sa popisom svih naših ovlašćenih servisera. Garantna prava možete zatražiti u našim prodavnicama ili direktno kod jednog od pružaoca usluga navedenih u garantnom listu. Isto važi i za online kupovinu.
 • Prava koja proizlaze iz materijalnog nedostatka
  Materijalni nedostatak na proizvodu možete prijaviti u roku od 14 dana od otkrivanja navodne greške ili u roku od 7 dana od preuzimanja robe.

Proizvod sa ispunjenom pismenom izjavom koju možete preuzeti OVDJE poslati poštom na adresu:

 • COMMODO MNE Crna Gora d.o.o.
  COMMODO.ME SHOP
  Cetinjski put bb, 81000 Podgorica


Da biste ostvarili prava iz materijalnog nedostaka, obvezni ste pismeno obavijestiti pružaoca usluga o nedostatku na info@commodo.me, detaljno ga opisati i pružaocu usluga omogućiti pregled proizvoda.


Troškove dostave snosi kupac. Ako je materijalni nedostatak opravdan, troškovi dostave će biti nadoknađeni kupcu. Kupac će biti obavješten o rešenju prigovora u roku od osam dana od primanja proizvoda.

Plaćanja u internet prodavnici COMMODO.ME

Dostupne metode plaćanja

payments

Metod plaćanja

 • Plaćanje kreditnim karticama
  Trenutno ne postoji mogućnost kupovine na rate.