Blog

Walk in garderoberi – rješenja po vašoj mjeri

Već neko vrijeme se i na našem tržištu rado priča i diskutuje, a ponekad i pribjegava pravljenju, walk-in garderobera.
I mada ih neki smatraju nepotrebnim, ovi garderoberi, u stvari prostorije su kompletno rješenje za sve moguće asocijacije kada pomislite na garderobu.

Razloga za to je mnogo, a mi ćemo podijeliti sa vama 4 osnovna:

  1. U ove garderobere staje sva odjeća (često i obuća) koju posjedujete pa samim tim nema razloga da razmišljate o prostoru za odlaganje stvari van sezone.
  2. Garderoba se u walk-in garderoberu ne gužva kao u običnim ormarima jer nema potrebe da je savijate i slažete tako da se uklopi u dubinu ili visinu raspoloživog prostora.
  3. Walk-in garderoberi često služe i kao prostorijica za oblačenje, dakle kao kućna svlačionica što ostatak kuće ćini urednijim i čistijim, jer nema razbacanih stvari na sve strane.
  4. Iako možda niko prvobitno ne razmišlja o ovom faktoru kada pravi walk-in garderober, ovaj dio prostora podiže cijenu stana u slučaju izdavanja ili prodaje. Ipak, ma koliko ideja bila sjajna, ako ste ograničeni s prostorom i ako nemate pravog majstora da vam ideju realizuje, od sjajne ideje napravićete protraćene kvadrate.

Zato smo mi odlučili da danas sa vama podijelimo 18 ideja za male walk-in garderobere koje bi umješni stolari, uz projekat dizajnera enterijera, mogli da naprave baš po mjeri raspoloživog prostora.

Komentariši