Blog

Kuhinjske dekoracije koje su u trendu 2020. godine

Kuhinjske dekoracije koje su u trendu 2020. godine - Commodo Home & Living

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija u kući. Sinonim je za kreativnost, druženje, uživanje, ljubav… i ko zna na šta nas sve lijepo asocira. Zato nas i ne iznenađuje što je izvor inspiracije svim dizajnerima enterijera. Godina koja je pred nama će, kako to godinama biva, donijeti neke nove trendove i nove poželjne i obavezne elemente za svaku modernu kuhinju.

Zato, ako razmišljate da sledeće godine renovirate kuhinju, bacite oko i na ovaj blog – u njemu se nalaze neke smjernice koje vam mogu biti važne.

1. Otvorene kuhinje

Znate da je koncept open space u modi već neko vrijeme, zar ne?! U skladu sa ovim konceptom, i otvorene kuhinje su veoma poželjne i moderne, a tako će biti i u tekučoj godini, 2020. U ovom izdanju, kuhinja ima „zadatak“ ne samo da bude lijepa, već i da prati kontinuitet sa trpezarijom ili dnevnom sobom.  Ako je dobro osmišljena i dizajnirana, ovakva kuhinja će uticati da se pojača utisak većeg prostora, a nerijetko će dati rezultat da sve prostorije imaju više svjetlosti. Jedan od elemenata koji će igrati bitnu ulogu u ovakvim kuhinjama je kuhinjsko ostrvo, komad namještaja koji preuzima višestruku ulogu: praktičnu za kuhinjsku upotrebu, ali i ulogu „graničara“ prostora.

2. Geometrijske kuhinjske pločice

Zbog privlačnog dizajna, geometrijski oblici su takođe ušli u modu kao bitan dio enterijera. Na koji način možete unijeti ovu modernu ideju u vašu kuhinju? Na primer, izborom pločica ovog tipa. Možete pronaći širok spektar opcija na tržištu i izabrati one koje se vama najviše sviđaju. Dodatne prednosti ovakvih pločica su što ih možete pronaći u različitim bojama i dezenima, a raznovrsnost boja i oblika je takođe jedan od trendova koji će obilježiti narednu godinu.

Kuhinja - Home & Living Online Prodavnica
Kuhinja

3. Pločice kao iz metroa

Ova vrsta pločica koja daje svevremeni duh, lako je prepoznatljiva po svom pravougaonom obliku. Možete pronaći ovu vrstu pločica u različitim bojama, međutim, bijela je jedna od boja koje pripadaju poželjnom trendu, a svoju popularnost duguje eleganciji koju sa sobom nosi. Bijela povećava osjećaj prostranstva u kuhinji, pa je zbog toga prilagođena potrebama malih stanova. Inače, ova dekoracija pripada vintidž (ili vintaž) stilu, a suština vintidž estetike je direktno povezana sa zakonom prolaska vremena, ali uvijena u moderno ruho daje savršen spoj savremenog i starinskog. Naravno, nije bijela jedina poželjna boja pločica u ovakvim kuhinjama; krem i siva su takođe prikladne boje, naročito zbog toga što su lake za kombinovanje sa ostalim elementima.

Kuhinja - Home & Living Online Prodavnica

4. Zidovi od kamena ili cigle

Karakter kuhinje može se zasnivati i na posebnosti zida koji asocira na rustičnu sliku sa atraktivnom završnom obradom. Zato su kamen ili cigla savršen izbor za ovakve kuhinje koje će biti u trendu i ove godine.

Kuhinja - Home & Living Online Prodavnica

5. Drveni elementi

Kada kažemo „drveni“ mislimo i na dezene koji podsjećaju na obrađeno ili sirovo drvo. Razlozi što je ovaj dezen u modi su jednostavni: drvo podsjeća na prirodu, unosi osjećaj topline u dom (i u kuhinju) a većina nijansi su neutralne i lake za kombinovanje sa ostatkom enterijera.

Kuhinja - Home & Living Online Prodavnica

Voljeli bismo da saznamo da li vam se dopadaju trendovi za godinu pred nama. Zato, javite nam utiske!

Komentariši