COMMODO BLOG

Kuhinjske dekoracije koje su u trendu 2020. godine

Kuhinjske dekoracije koje su u trendu 2020. godine - Commodo Home & Living

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija u kući. Sinonim je za kreativnost, druženje, uživanje, ljubav… i ko zna na šta nas sve lijepo asocira. Zato nas i ne iznenađuje što je izvor inspiracije svim dizajnerima enterijera. Godina koja je pred nama će, kako to godinama biva, donijeti neke nove trendove i nove poželjne i obavezne elemente za svaku modernu kuhinju.

Zato, ako razmišljate da sledeće godine renovirate kuhinju, bacite oko i na ovaj blog – u njemu se nalaze neke smjernice koje vam mogu biti važne.

1. Otvorene kuhinje

Znate da je koncept open space u modi već neko vrijeme, zar ne?! U skladu sa ovim konceptom, i otvorene kuhinje su veoma poželjne i moderne, a tako će biti i u tekučoj godini, 2020. U ovom izdanju, kuhinja ima „zadatak“ ne samo da bude lijepa, već i da prati kontinuitet sa trpezarijom ili dnevnom sobom.  Ako je dobro osmišljena i dizajnirana, ovakva kuhinja će uticati da se pojača utisak većeg prostora, a nerijetko će dati rezultat da sve prostorije imaju više svjetlosti. Jedan od elemenata koji će igrati bitnu ulogu u ovakvim kuhinjama je kuhinjsko ostrvo, komad namještaja koji preuzima višestruku ulogu: praktičnu za kuhinjsku upotrebu, ali i ulogu „graničara“ prostora.

2. Geometrijske kuhinjske pločice

Zbog privlačnog dizajna, geometrijski oblici su takođe ušli u modu kao bitan dio enterijera. Na koji način možete unijeti ovu modernu ideju u vašu kuhinju? Na primer, izborom pločica ovog tipa. Možete pronaći širok spektar opcija na tržištu i izabrati one koje se vama najviše sviđaju. Dodatne prednosti ovakvih pločica su što ih možete pronaći u različitim bojama i dezenima, a raznovrsnost boja i oblika je takođe jedan od trendova koji će obilježiti narednu godinu.

Kuhinja - Home & Living Online Prodavnica
Kuhinja

3. Pločice kao iz metroa

Ova vrsta pločica koja daje svevremeni duh, lako je prepoznatljiva po svom pravougaonom obliku. Možete pronaći ovu vrstu pločica u različitim bojama, međutim, bijela je jedna od boja koje pripadaju poželjnom trendu, a svoju popularnost duguje eleganciji koju sa sobom nosi. Bijela povećava osjećaj prostranstva u kuhinji, pa je zbog toga prilagođena potrebama malih stanova. Inače, ova dekoracija pripada vintidž (ili vintaž) stilu, a suština vintidž estetike je direktno povezana sa zakonom prolaska vremena, ali uvijena u moderno ruho daje savršen spoj savremenog i starinskog. Naravno, nije bijela jedina poželjna boja pločica u ovakvim kuhinjama; krem i siva su takođe prikladne boje, naročito zbog toga što su lake za kombinovanje sa ostalim elementima.

Kuhinja - Home & Living Online Prodavnica

4. Zidovi od kamena ili cigle

Karakter kuhinje može se zasnivati i na posebnosti zida koji asocira na rustičnu sliku sa atraktivnom završnom obradom. Zato su kamen ili cigla savršen izbor za ovakve kuhinje koje će biti u trendu i ove godine.

Kuhinja - Home & Living Online Prodavnica

5. Drveni elementi

Kada kažemo „drveni“ mislimo i na dezene koji podsjećaju na obrađeno ili sirovo drvo. Razlozi što je ovaj dezen u modi su jednostavni: drvo podsjeća na prirodu, unosi osjećaj topline u dom (i u kuhinju) a većina nijansi su neutralne i lake za kombinovanje sa ostatkom enterijera.

Kuhinja - Home & Living Online Prodavnica

Voljeli bismo da saznamo da li vam se dopadaju trendovi za godinu pred nama. Zato, javite nam utiske!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *