Blog

Veliko proljećno spremanje

U ovu epizodu našeg bloga krećemo sa pretpostavkom da ste i vi, poput nas, zimomorni medvjedi koji se krajem marta mjeseca bude iz ušuškanog zimskog sna, kreću da iznova otkrivaju svijet i sve neodoljive mogućnosti koje on nudi. Nakon što smo se ovako suptilno iskritikovali, vraćamo se u nalet pozitivne energije koja se javila sa prvim sunčanim danima i donijela sa sobom volju za dobrom starom proljećnom klasikom: bojenjem zidova, raspremanjem terasa i balkona, novom blistavom kolekcijom biljaka, neumornim okretanjem namješaja po dnevnom boravku kako bi se došlo do savršenog rasporeda u wannabe feng shui oku posmatrača, a na kraju i – mogućim investicijama, kako bi prostor zablistao što je više moguće.

Pa, krenimo od početka.

Dnevna soba

Gnijezdo u koje svi mi bježimo da se ušuškamo nakon napornog radnog dana ne zovemo gnijezdom bez razloga. Dnevni boravak je zaista centar zbivanja, mjesto na kojem se porodica okuplja, gdje se prate sva dnevna dešavanja koja nam plasiraju mediji, gdje se uživa u dobroj muzici, druženju sa bliskim prijateljima, igri sa djecom, društvenim igrama, opušta uz čašu vina. Kada smo sve ovako posložili – dolazimo do krajnje jednostavnog zaključka: imperativ za jedan prosječan dnevni boravak jeste udobnost, a odmah za njim slijedi i funkcionalnost.

Udobnost primarno postižemo utopljavanjem: promijenite postavku jastučića na vašoj ugaonoj garnituri. Ukoliko njegujete neutralan izgled sa preovladavajućim bež, sivim ili crnim tonovima, usudite se da ubacite kontrast u vidu pastelnih mint, oker ili crvenkastih nijansi, dodajte i neobavezno prebačeno ćebence koje nema svrhu da ugrije koliko da, nonšalantno prebačeno preko koljena, bude malo mlijeka u popodnevnoj kafi.

Izaberite prave ukrase – aksesoari nemaju praktičnu ulogu, ali su idealna vizuelna dopuna onoga što na kraju dana zovemo domom. Biće vam prijatnije ukoliko gledate u delikatnu figuru ili vintage zidni sat nego u prazan i neiskorišćen ćošak bijelog zida.

Funkcionalnost u startu znači da smo prostor upakovali tako da nijedna ivica ne štrči, svako ima svoje mjesto, koliko god da je kvadratura prostorije mala – nikome nije tijesno i prostor diše. Izaberite pravu fotelju kombinovanu uz set klub stolova. Zašto pominjemo stolove koncipirane kao set: zato što se radi o odvojenim komadima koji se po potrebi mogu rasporediti sa strana komada namještaja previđenog za sjedenje, ali i kao centralna postavka u slučaju da imate neko veće posluženje. Mogu se skloniti jedan ispod drugog kako biste dobili malo više prostora.

Ukoliko već imate centralni model koji nije fleksibilan, predlažemo da bacite pogled na akcijsku ponudu naših klub stolova.

Dodatna pomoć dnevnog boravka jeste pravi izbor taburea – naša akcijska ponuda trenutno obiluje modelima koji u sebi imaju prostor za odlaganje u koji možete skloniti sve punjače, suvišne kablove, sitnice – sve ono što bi se inače našlo izloženo u nekom ćošku, na TV komodi, policama predviđenim za knjige i časopise.

Kad smo kod polica, da li ste ispratili novi model koji je dio naše poslednje kolekcije? Ova polica blago odstupa od klasike, ali je efektan način za organizovanje male kućne biblioteke.

Novo lice dnevnom boravku donosi novi tepih. Usudite se na kontrast – ukoliko ste prethodno imali tamniji model, pustite prostor da diše tako što ćete pokušati sa svjetlijim modelom. Naši tepisi su od najfinijih vlakana, belgisjke proizvodnje – sigurni smo da će vaša stopala uživati.

Kuhinja

Nakon dnevnog boravka, centar dešavanja seli se u područje kuhinje i trpezarije. Šta kažete na to da baš ovog proljeća promijenite tu dosadnu staru plafonjerku iznad trpezarijskog stola koja vas više nervira nego što zaista radi posao? Pokušajte da kombinijete dvije ili tri visilice različitih oblika koje su u istom stilu. Uvijek vam uz visilice možemo ponuditi i prave modele sijalica, kako biste iskoristili pun potencijal modela koje ste izabrali.

U skladu sa budžetom, možete razmisliti i o novim trpezarijskim stolicama. Naša ponuda obuhvata različite komade – od onih koji su dizajnerski rang sa jačim cijenama, pa sve do funkcionalnih modela u koje ste se zaljubili u obližnjem kafiću ili restoranu, pa poželjeli da ih imate i u svom domu.

Moderna Trpezarijska Escudo modernog dizajna, udobna , braon boje - online shop - Commodo Home & Living
Moderna Stolica Vitra Panton modernog dizajna, udobna , crne boje - online shop - Commodo Home & Living

Predlažemo vam da se u kuhinji poigrate sa različitim spot svjetlima – usmjerite ih onako kako vama odgovara, u skladu sa aktivnostima koje obavljate u kuhinji i vidjećete kako se prostor magično mijenja sa samo jednom jako povoljnom investicijom. Ova svjetla možete pronaći u našoj kategoriji „do 50e“.

Ne zaboravite na male dekorativne sitnice koje zaista znače život jednog prostora. Moćan drveni ili trospratni stalak koji se može koristiti kao držač za voće ili kolače može biti istaknut uvijek na vidljivom mjestu – pored funkcionalnosti, veoma je dekorativan i poseban.

Kupatilo

Ukoliko ste srećnik koji živi u kući, vjerovatno ste imali priliku da sami određujete i utičete na raspored elemenata u kupatilu, no danas većinom živimo u stanovima slične strukture i kvadrature, pa nam kupatilo ne daje mogućnost za ekstremnu kreativnost – tada na scenu stupaju detalji kojima možemo oplemeniti prostor, a ne predstavljaju ogromnu investiciju.

Govorimo o aksesoarima koji vam pomažu da bolje organizujete sve sitnice: bilo da se radi o vašoj svakodnevnoj make up postavci i proizvodima za njegu lica i tijela, bilo da ste roditelji princeze koja svakog dana zahtijeva novu mašnu u kosi, pravi izbor korpi za organizaciju u elegantnim neutralnim nijansama rješava problem pretrpanosti i evenutalne neurednosti, koliko god da se trudite da sve sortirate. Korpe za veš iz naše nove kolecije toliko su lijepe i elegantne, da vam je u jednom trenutku žao što ih držite skrivene u kupatilu – ali podižu cijeli set up na novi nivo.

Da li ste obratili pažnju na ogledalo na koje vam pogled pada oko milion puta svakog dana? Pustite mašti na volju – izaberite neobičan model, neobičan oblik jer ni u jednom pravilniku ne piše da se moramo slijepo držati pravougaone forme. Naša nova kolekcija donosi i modele koji uz formu ogledala imaju ugrađene i kuke za kačenje, a ukoliko biste ipak malo suptilniju Pinterest formu, predlažemo vam da vaše peškire prebacite preko divnih drvenih merdevina Akacija.

U vaš prostor smo dodali organizer, korpu za veš, drvene merdevine i novo ogledalo – prostor je dobio svježiji izgled za i te kako pristupačnu cifru.

Hodnik

Prostorija kroz koju prođemo stotinu puta na dnevnom nivou, u kojoj se dešava milion nesvjesnih, sitnih, prijeko potrebnih radnji – hodnik. Krenimo od onog poslednjeg pogleda kada provjeravamo odjeću ili šminku prije izlaska iz stana: osvježenje za hodnik dolazi promjenom ili dodavanjem ogledala, a birate ga u skladu sa veličinom vašeg hodnika.

Sve je u dobroj organizaciji – pa nismo propustili da ovaj problem riješimo na dva načina, odnosno dvije različite table za organizaciju. Prva tabla je zamišljena kao mreža sa kukama na koje možete okačiti vaše ključeve kako ih nikada ne biste izgubili i kako bi bam uvijek bili na dohvat ruke. Takođe, sve uspomene, dekorativne sitnice, male poruke i napomene. Isto važi i za drugi model, odnosno magnetnu organizacionu tablu, koja pored opcija za kačenje ima i male prostore predviđene za odlaganje svih vama neophodnih sitnica.

Dodajte vašem hodniku retro vibracije tako što ćete ga oplemeniti lijepim vješaonikom. U našoj akcijskoj ponudi trenutno su dostupni različiti modeli, od jednostavnih crnih, pa sve do onih razgranatih modela napravljenih od svijetlog drveta.

Savršen kutak za vaše mališane

Mališanima je zaista potrebno malo – gdje bi nam bio kraj kada bismo svi životu pristupili sa tom dozom jednostavnosti. Zašto njihovoj svakodnevnoj igri ne biste dodali malo čarolije, podstakli ih da maštaju i kreiraju nove igre skriveni u svom ljupkom šatoru za igru?

Moderni Plafonski spot - HONEY III modernog dizajna,kvalitetan , roze boje - online shop - Commodo Home & Living

Dječija soba je sama po sebi kreativni haos sastavljen od niza predmeta, boja, igračaka i jednog konstantnog intenzivnog proljeća – osvježite malo carstvo novom plafonskom lampom u koju će se i oni zaljubiti: od romantičnih roze cvjetića, pa do razdraganih aviona u plavim tonovima, pokrili smo sve male ukuse. Za one malo starije mališane koji već rade svoje domaće zadatke i sjede za svojim radnim stolovima – razmislite o tome da investirate u nove ergonomski oblikovane radne stolice, kako biste im od malih nogu omogućili pravilan položaj prilikom svih radnih zadataka.

Bašta

U ovom sektoru vas definitivno očekuje najviše posla. Oprati, očistiti, prefarbati… Ovako možemo nabrajati do beskonačno. Gdje se naše supermoći mogu najbolje pokazati: naravno, u izboru baštenskih garnitura.

Ukoliko imate malu terasu koja ne dozvoljava robusne komade namještaja, predlažemo vam da se držite sklopivih modela stolova i stolica kako biste sklanjali i dodavali elemente po potrebi i kako ne biste stvarali dodatnu gužvu. Oni srećnici koji nisu ograničeni na dva metra kvadratna mogu razmisliti i o kombinovanju ležaljki uz stolice i sto.

Moderna Ležaljka Pacific jednostavnog dizajna,udobna , crne boje - online shop - Commodo Home & Living
Moderna Stolica za baštu - Sirmione sa rukonaslonom moderog dizajna,udobna , boja slonove kosti - online shop - Commodo Home & Living

Poseban šarm cijelom set up-u na terasi mogu dati lampioni koji su u ovoj kolekciji dostupni u tri različite forme, a ljubitelji klasike uvijek mogu pronaći podne ili zidne lampe, od klasičnih do romantičnijih modela predviđenih za sve vremenske (ne)prilike.

Ukoliko je vaša terasa potpuno natkrivena, predlažemo vam da scenario, pored lampiona, utoplite i modelom tepiha od prirodnog ratana uz klub sto koji kombinuje ratan u istoj nijansi i crni medijapan kao dobar kontrast. Ukoliko želite da se potpuno razmazite u vašoj privatnoj oazi, sačuvali smo vam nekoliko modela Macrame ljuljaški.

Nadamo se da smo vas ovom opširnom pričom makar malo zamislili o eventualnim promjenama u vašem životnom prostoru, a pokušali smo da za vas bacimo i kratak osvrt na našu novu kolekciju. Uvijek smo tu ukoliko vam je potreban savjet, štaviše, volimo kada nam proslijedite fotografije vašeg životnog prostora pa ga zajednički gradimo od nule.

Komentariši