Blog

Utoplite svoj dom jesenjim tonovima

  • Boje

Vrijeme postaje hladnije, ali jesenje boje toplije i privlačnije. Ako želite da preuredite ili jednostavno osvježite postojeći dekor, unesite boje jeseni u svoj dom. Inspirišite se slatkasto crvenim javorovim drvećem, zlatnim zalascima sunca i ružičasto smeđim lišćem i spojite prirodne teksture za ugodan osjećaj ove zime. Svježe, bijele sobe dobre su tokom ljetnje vrućine, ali kada vam se hladne jesenje magle uviju oko članaka, vrijeme je da uljepšate i utoplite svoj dom. Jesen nudi paletu boja od svijetlo žute boje okera do bogate crvene boje. Ali ne pretjerujte – jesenje boje je najbolje istaći na neutralnoj pozadini ili u kontrasu sa tamnijim bojama poput šumsko zelene ili tamno plave.

Ove sezone birajte sivu kao neutralnu boju. Koristite paletu tonova inspirisanim britanskim vremenom; opalescentno svijetlo siva rano jutarnje magle koja ljubi tlo i olujne tamne sive novembarskog neba. Stvorite ugodnu dnevnu sobu sa teksturnim pokrivačima. Vještačko krzno je tkanina koju treba prigrliti ove sezone. U spavaćoj sobi – vraća se staromodni, karirani jorgan. Jesen je često vrijeme kada želimo da pobjegnemo od spoljnog svijeta. Umjesto da se zalijepite za telefon ili iPad, isključite se iz digitalnog svijeta i u svojoj spavaćoj sobi napravite utočište bez tehnologije. Prihvatite skandinavski pristup dugim noćima i stvorite sopstveno utočište paljenjem nekoliko mirisnih svijeća i sklupčavanjem uz dobru knjigu i ušuškanost.

  • Stil

Kako noći postaju duže i temperature padaju, nema ništa primamljivije od sklupčanja pred pucketavom vatrom i bjekstva od svakodnevnice. Jesen je sezona za ugodne noći, utješne porodične obroke i opuštene zabave sa prijateljima. Pretvorite svoj dom u dobrodošlo utočište smijeha, svjetlosti i topline koje niko ne želi da napusti.

  1. Brutalizam

Izveden iz francuskog arhitektonskog pokreta 1940-ih, brutalizam je postao način dizajniranja zgrada grubog izgleda sa velikim fokusom na beton koji će uskoro ponovo biti favorizovan u svijetu nameštaja. Ovo je estetika koja je decenijama inspirisala dizajnere enterijera, ali na jesen ove godine, brutalistički principi upotrebe sirovina i snažnih silueta kroz dizajn enterijera će se sve više koristiti. Očekujte skulpture, predmete, pa čak i uzorke na prostirkama i jastucima u brutalističkom stilu. Ako smatrate da je ovo pregrubo za vaš dom, možete ih uklopiti sa drugim jesenjim trendovima kako bi kreirali balans.

  1. Prirodni oblici

Prisustvo prirode u domu je nezaobilazni trend. Ove jeseni nisu inspirisane samo bojama, već i oblikom najnovijeg namještaja i kućnih dodataka. Tečne, organske siluete i raznolike teksture postaće glavne u dizajniranju, pružajući paterne sa diskretnom harmonijom. Vratite se proljećnom trendu preklapanja prirodnih tekstura u tkanini i odatle napravite prvi korak. Zatim, potražite predmete sa talasastim, nepravilnim oblikom, jer je priroda poznata po tome što ne proizvodi tačne replike – karakternu osobinu koju treba prihvatiti.

3. Sofitsticirani minimalizam

Ovaj konačni trend stila zaostaje jer drugi ključni jesenji izgled malo odvlači pažnju. Linije u minimalizmu nisu uvijek u ravni, ali su jednostavne, linearne i smirujuće. Minimalizam može da se preokrene na moderan dizajn, ali odabirom stila koji ima povremeni, potcijenjeni ukras  – pružiće očiglednu eleganciju koja umiruje apstraktni i užurbani dekor.

  • Ukrasi
  1. Uzorak na uzorak

Spajanje raznih paterna je glavni primjer za isticanje enterijera – to je ukrasni izbor koji će uvek spriječiti da se enterijer oseća repetitivnim. Ove jeseni pokažite određenu suzdržanost u spajanju paterna odabirom onih iz iste palete boja, pa će različitost u paternima samo dati kontrast koji treba. Miješajte i nanosite slojeve i jastuke sa sličnim toniranim prostirkama i dodacima.

  1. . Tartan

Ne bi bila jesen bez zaranjanja glave u tartan. Svako godišnje doba ima svoje stereotipne dodire, i dok je inscenirano, predvidljivo unošenje vatrenih boja, kariranog pokrivača i jastuka, paleta boja jesenjeg lišća i motiv šumskih životinja nešto što treba izbjegavati, nema ništa loše u uključivanju par tradicionalno sezonskih paterna. Tartan se vratio na scenu, ali u bojama koje su slične prirodnoj paleti boja. za razliku od jarkih crvenih, zelenih i žutih. Birajte tartan na jastucima i pokrivačima, od dnevne sobe do spavaće sobe, i udružite ga sa drugim paternima radi modernijeg ažuriranja klasičnog izgleda.

  1. Biljke

Na kraju, cjelokupni dekor upotpunite nezaobilaznim biljkama. Biljke će vašem domu uvijek dati poseban šmek. Iako stižu hladniji dani, to ne mora da znači da treba da se odreknete proljećnog zelenila i mirisnih cjetova. Držite ih na prozorima, policama, podu i plafonu. Igrajte se sa Vašim dizajnom i otkrijte svoj stil.

Iz naše ponude izdvajamo namještaj koji odgovara ovoj temi :

Taburei Cosby, Bundeva, Corno, Polly, Minty, Marron.

Fotelje Soft, Amorinito.

Pogledaj kolekciju tepiha , tekstila i aksesoara koji mogu upotpuniti prostor koji želite da uljepšate ove jeseni.

Komentariši